neděle 17. září 2017

Heavy Gear Blitz! Nová edice

Heavy Gear Blitz! je scifi skrimishová hra z prostředí světa Heavy Gear o které jsme si už psali před pár lety. tento članek najdete zde.
Hra se nyní nachazí v novém edici která přinaší mnoho a mnoho nového.
GP družstvo Peace River složené z Gearu třídy Warrior. přibližně 38 TV bodů


Díky uspěšnému kickstarteru se povedlo firmě Drop pod 9 vytvořit multipartové plastové startery
které umožnuji vstup do hry ze relativně malé peníze. za obnos 60 dolarů tedy zhruba 1300kč získate armádu na přibližně 150 TV (bodů) přičemž hry se většinou hrají na 75-150 TV. za tento obnos tedy získate plnohodnotnou armádu. Tyto startery jsou k dispozici pro North (CNCS), South (AST), Colonial Expeditionary Force (CEF) a Caprice. Startery lze kombinovat a vytvořit tak i některé další armády jako napřilad Leagueless nebo Nucoal. Nicmeně v blízké době by se měl objevit druhý kickstarter který krom dalších nových modelů samozřejmně přinese plastové startery pro zbývající frakce tedy NuCoal, Peace River a Utopii.


Geary Allied Southern Territories 
Další významnou změnou v nové edici je kompletní překopaní celých pravidel, další z důvodu které odrazovali hrače od Heavy Gearu (krom ceny) byla pravidla byla zbytečně komplexní a složita. Nová edice se poučila a hra se přesunula za 20 do 21.století. jsou jednoduchá, a i se scénaři a jak vytvořit si armádu do hry čitají 51 stranek. díky základním herním mechanikám je možná vysvětlit protihrači který hru nikdy nehrál během 10 minut.

Living rulebook jde stahnout na drivethrurpg a je zcela zdarma. Living rulebook obsahuje frakce a  staty všech jednotek není teda zatím zapotřebí žadných expanzí - ty se v podstatě dělí na dva typy:

  • Terra nova - CNSC (North), AST (South), Peace River, NuCoal (New Coalition), Black Talon a Leagueless
  • Země a podrobené kolonie - CEF (Země), Caprice, Utopia, Eden
Tvorba Armády prošla také mnoha revizemi a nyní je jednodušší a přehlednější a umožnuji modularitu že žádne dvě armády nebudou stejné. A ačkoliv se hra točí okolo Gearu mužete hru hrát aniž by se jediný vyskytoval ve vaší armádě - klidně mužete postavit konveční armádu (tj. pěchotu s tanky a transportéry) proti All-gear Armádě. 

I když je tu nový Heavy Gear necelý rok přinesl mnoho nového a nabízí velmi dynamickou a rychlou řežbu ve stylu Mecha což na trhu delší dobu chybí a plastové sety vytvořili zcela novou potencionalní herní základnu díky dostupnosti hry. Heavy Gear určitě stojí za vyzkoušení.










Žádné komentáře:

Okomentovat