sobota 9. září 2017

Dropfleet Commander - Arikara Tribe

Před nějakým časem jsem na tomto blogu vytvořil članek o hře ze světa Dropzone Commander - Dropfleet Commander, tenkrát byla hra ještě v rukách Kickstarteru ale nyní modely i pravidla jsou plně k dispozici.

Dropfleet Commander, narozdíl od podobných her tedy her kde se vyskytují vesmírné lodě, se zabývá bojem na orbitě planet, takže vaším ukolem není jenom rozmetat nepřitele z nebes ale také obsadit klíčová místa na planetě pomocí výsadku.

Nějaký čas jsme o této hře mluvili ale nyní  jsme se rozhodli že hru zkusíme. Svět DFC je velmi rozhlehlý ale i když za sebou nemá desítky let jako třeba WH40K, jedna se o svět velmi uvěřitelný a plný zvratu. V současné době DFC obsahuje 4 frakce každá má svá pro a proti. Ja jsem se nakonec rozhodl pro enigmatickou mimozemskou rasu Shaltari Tribes.
Arikara Tribe Obsidian Class Heavy Cruiser

Shaltari jsou technologicky nejvyspělejší rasou ve světě DFC, jejich lodě mají nejlepší senzory, velmi silné zbraně, mocné štity zcela atypicky přenos pozemních sil do "clusteru"

Shaltari jsou rozdělené do různých podfrakcí které mezi sebou ruzně soupeří, pro lidi je však jejich jména velmi těžké ne-li nemožné vyslovit proto se často představují lidem pod jmény starých kmenu ze země. Moje flotila naleží kmeni Arikara prastaré frakci Shaltari která byla před několika století vyhnána do exilu která se nyní vrací zpět domu do "Cradle Worlds".

Pro začetek své flotily jsme si vybral Shaltari starter fleet, která obsahuje 3 křižníky, 4 fregaty a 3

void-gate. Lodě mužete postavit v libovolné konfiguraci tj. z křižníku lze postavit jakýkoliv křižník od Heavy cruiseru přes letadlovky až po mothershipu. to samé platí i fregatách ze které jde postavit
Arikara Tribe Fleet minus jeden křižník třídy Amber
jakoukoliv variantu uvedenou v pravidlech. Pokud si do začatku nevíte rady Hawk Wargames připravili i armylist vhodny pro vaše první hry za použití pouze starteru který má přibližnou bodovou hodnotu 575 bodů.
Pro tuto verzi jsem rozhodl i já i když ze starteru lze vymačkat mnohem více.

Brzy vám přinesu první battlereport z této hry proti UMC které se také pomalu připravují na bitvu.





Žádné komentáře:

Okomentovat