čtvrtek 21. února 2013

Flames of War Cold war crisis

Nedávno jsme si povídali o Force on Force a Cold war gone hot expansion booku, nyní se však zaměříme na něco trochu jiného. Díky popularitě Flames of War vznika mnoho fan rozšíření a na jedno takové se zaměříme na FoW:1986 Modern Cold War který se zabývá stejně jako Cold war gone hot alternativní historii konfliktu západu a východu tedy kapitalisty a komunisty :D.



 MCW jak už název napovída se zabývá valkou který se nikdy naštestí nestala přesto stale láka filmaře , spisovatele, historiky ale i nás wargamery nebo hrače RPG her. Tedy alternativní historii roku 1986 kdy se svět ocitnul ve velké válce kdy se proti sobě postavili NATO a země Varšavské smlouvy.

Ačkoliv se jedná o Fan projekt je velice dobře ozkoušený a dokonce i mezi skupinkou které testovala FoF i různé expansion packy velice oblíben jako dobrá alternativy pro bitvy které FoF nezvláda moc dobře a tj. Company a vyšší uroveň bitev.

Zakladní předpokladem pro hraní MCW jsou pravidla pro Flames of War 3.edice tedy té aktualní a následně tři dokumenty které jsou ke stažení na konci tohoto příspěvku - core rules kde naleznete různé menší změny jako jsou helikoptéry, komunikace na bojišti na konci 20.století , staty pro jednotky atp.
další dva už jsou samostatné armylisty jeden pro NATO kde nalezneme většinu zemí které by se nejspíše ve válce angažovali - USA, Velká Britanie,Dánsko,Kanada,Západní německo ale také například Nizozemsko či  Belgie - Frantici bohužel chybí.
druhý je věnovaný WARPACu - tedy Sovětský svaz (stejně jako USA má k dispozici více variant armády), Vychodní němci,Poláci ale i Čechoslováci či Maďaři.



 takže oprašit Red Storm Rising , Cheftians nebo oprašit hry jako World in Conflict či Operation Flashpoint a jdeme na to:D
Hlavní pravidla
NATO army listy
WARPAC armylisty 

Žádné komentáře:

Okomentovat